search

Rapoartele OSINT

Deoarece multi colegi detectivi nu au putut sa fie prezenti la intalnirea PDPR Iasi, doresc sa postez slide-urile prezentate. 


Zona OSINT, pentru cei care nu sunt programatori, este o zona diferita, ca sa fiu cat mai diplomat...Tool-uri simple "par a fi realizate de catre NSA", pentru cei care nu ai nici macar un cont de Whatsapp. OSINT inseamna Open Source Intelligence, adica surse deschise, ce pot fi accesate de orice om, fiindca sunt lucruri publice postate  pentru a fi vazute de oricine, precum poze publice de pe Flickr, Tweet-urile Publice , sau chiar filmuletele postate pe Youtube pentru a fi vizionate de oricine.


In momentul postarii, userul alege intentionat, (fara a fi obligat de cineva), ca postarea lui pe aceste platforme sa fie facuta publica (ca sa fim complianti conform GDPR), fiindca postarea in sine nu ii incalca intimitatea. Daca se razgandeste poate oricand sa isi schimbe setarile de confidentialitate, astfel incat sa nu mai fie vizibila informatia uploadata pe social-media.


 


Va invit sa vizualizati mai jos, slide-urile prezentate.


 


2 3 4 5 6b 7 8-new 9 10